Domeinregistratie

Een domeinnaam is een uniek adres en heeft een belangrijke functie in het internetverkeer. 
Door middel van domeinnamen is het mogelijk om gericht te zoeken naar de website van het desbetreffende bedrijf en/of persoon. Een goed uitgekozen domeinnaam is makkelijk te onthouden en kan ervoor zorgen dat u snel gevonden wordt bij de zoekmachines op internet. Wanneer u een handelsnaam heeft, is het verstandig om deze naam als domeinnaam vast te leggen. Wanneer u dit niet doet, kan de concurrent uw handelsnaam registeren en zo profiteren van uw naamsbekendheid.

Oorspronkelijk heeft een domeinnaam te maken met het unieke nummer dat elke computer op internet heeft, namelijk het IP-adres (Internet Protocol). Het IP-adres bestaat uit een cijfercombinatie, maar omdat woorden meer betekenis hebben dan cijfers is ervoor gekozen om deze cijfers naar namen te vertalen.

Voor bedrijven adviseren wij tevens hun handelsnaam op meerdere manieren vast te leggen, bijvoorbeeld uwhandelsnaam.nl en uwhandelsnaam.com. In het algemeen worden er maar één of twee domeinnamen gebruikt voor uw website. De eventueel overige domeinnamen worden wel voor u vastgelegd, maar niet gebruikt. Hiermee kunt u zich als onderneming beschermen tegen zogenaamde ‘domeinkaping’. U kunt deze domeinen ook laten doorsturen naar een ander domein.

Share

Voip
Wij bieden u IP telefonie aan tegen gunstige prijzen. Lees meer...

service icon firewall
Hoe is het gesteld met onze veiligheid ?
Lees meer...

service icon cloud
Wat is die Cloud nou eigenlijk en wat doen we ermee ? Lees meer...

service icon support
Hoe maak ik een Support ticket aan ? Lees meer...

service icon mail
Onze uitgekiende back up strategie!
Lees meer...