Virtuele Omgeving

Virtuele omgeving bestaande uit:

Met de IT-infrastructuur op de cloud is het mogelijk om enterprise niveau gegevensbescherming en hoge uptime garanties te bieden tegen een lage prijs. Om dit te bereiken, heeft de cloud oplossing vele lagen van ingebouwde redundantie. De functies zijn:

  • Unbreakable storage
  • Redundante netwerken
  • Zelfherstellend
  • Automatische failover
  • Disaster recovery
  • Solid state disks

Unbreakable storage

Alle gegevens die zijn opgeslagen op de cloud worden beschermd door ons opslagsysteem. Dit zelfherstellende data opslagsysteem zorgt ervoor dat uw gegevens altijd volledig worden beschermd en beschikbaar zijn.

Redundante netwerken

Om de beschikbaarheid van de applicaties te garanderen zitten er meerdere niveaus van redundantie in de cloud. In ons datacenter zijn meerdere redundante internet verbindingen met de cloud omgeving verbonden en de cloud nodes beschikken ook over meerdere verbindingen naar de switches. De virtuele servers zijn aangesloten op virtuele switches die op software zijn gebaseerd. Er is een automatische fail-over voorziening voor als zich hardware falen voordoen. Dit gecombineerd met de fysieke redundantie biedt een enterprise netwerkomgeving voor onze klanten.

Zelfherstellend

De cloud componenten zijn in staat om zichzelf automatisch te herstellen als er calamiteiten zijn. Iedere service die op de cloud staat wordt constant gemonitort. Bij hardware falen worden de services automatisch door andere nodes opgevangen.

Automatische failover

Indien één van uw CPU Cloud nodes uitvalt dan zullen de servers die actief waren automatisch worden overgezet naar een andere CPU node in hetzelfde datacenter. Deze reserve CPU node zal exact dezelfde data gebruiken als de originele server.

Disaster recovery

De cloud creëert iedere 15 minuten een momentopname van alle servers en desktops. Dit werkt als een primaire back-up functie en kan uitgebreid worden met bestaande back-up oplossingen. Deze back-ups kunnen eenvoudig worden geïmporteerd en geëxporteerd, waardoor u op afstand uw server kan herstellen. In geval van een disaster recovery scenario, kunnen de images snel worden teruggezet op de cloud.

Solid State Disks

Solid State harde schijven zorgen voor een hoge performance van de cloud. Elke CPU node is uitgerust met een Solid State Disk. De performance van de virtuele machines wordt hiermee aanzienlijk verhoogd. De Solid State Disks worden gebruikt om cache bestanden op te slaan. De SSD harde schijven zorgen voor een hogere I/O dan reguliere SAS of SATA harde schijven.

Share

Voip
Wij bieden u IP telefonie aan tegen gunstige prijzen. Lees meer...

service icon firewall
Hoe is het gesteld met onze veiligheid ?
Lees meer...

service icon cloud
Wat is die Cloud nou eigenlijk en wat doen we ermee ? Lees meer...

service icon support
Hoe maak ik een Support ticket aan ? Lees meer...

service icon mail
Onze uitgekiende back up strategie!
Lees meer...